Израел съобщи, че е убил командир на Хизбула в Южен Ливан

...
Израел съобщи, че е убил командир на Хизбула в Южен Ливан
Коментари Харесай

Хизбула отрече неин командир да е ликвидиран от Израел

Израел заяви, че е умъртвил пълководец на " Хизбула " в Южен Ливан при въздушен удар, съобщава " Ройтерс ". Уисам Тауил беше отпред на елитните сили на " Хизбула " - " Радван " и най-старшият офицер на групировката, погубен до момента в спора. Това стана часове, откакто бе обявено, че той е управлявал офанзива против база на щаба на армията в Северен Израел. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1388
По-късно в изказване от вторник  " Хизбула " отхвърли тези изказвания, като сподели, че командирът в никакъв случай не е бил подлаган на опит за ликвидиране, както твърди врагът.

Главният представител на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари сподели, че Али Хюсеин Барджи е управлявал десетки офанзиви с дронове против Израел.

Израел и " Хизбула " водят най-смъртоносните си враждебни дейности от 17 години.

По информация на групировката дроновете ѝ са блъснали щаба на израелската войска в Цфат като възмездие за убийството миналата седмица на заместник-лидера на " Хамас " Салех ал Арури в Бейрут, както и на убийството на пълководец на " Хизбула ".

Източник, осведомен с интервенциите на " Хизбула ", съобщи, че за първи път групировката е атакувала Сафед, на към 14 км от границата, по време на военните дейности, почнали преди три месеца, откакто " Хамас " атакува Израел от линията Газа.

Организацията  " Хизбула " е изгубила над 130 бойци при израелски обстрели на Южен Ливан от началото на атаките след нападението на " Хамас " на израелска територия на 7 октомври.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР